Arthritis okai, tünetei és természetes jogorvoslati

Arthritis: okai, tünetei és természetes jogorvoslati

Arthritis egy krónikus gyulladásos probléma, amely az ízületek. A legelterjedtebb kétségtelenül a rheumatoid arthritis, a tipikus kezdete 20-40 év, nagyobb gyakorisággal a nők. Egyéb típusú arthritis például: arthritis psoriatica, fertőző arthritis, enteropátiás arthritis. Minden típusú ízületi gyulladás közös ugyanaz a gyulladásos jelenség a synovialis szövet, azaz, a bélés az ízületek felelős termelése szükséges a kenőanyag a csont ízületek. A következők a tipikus tünetek, amelyek megtalálható minden megnyilvánulása az ízületi gyulladás: súlyos ízületi fájdalom, fontos gyulladás, amely kezdődik alattomos kis ízületek, és előrehalad minden ízületi; lágyszövet ödéma, porc erózió, valamint az ízületi tér csökkenése.

Reumatoid arthritis

Reumatoid arthritisAbban az esetben, rheumatoid arthritis, mint már említettük, a legelterjedtebb, van elég sok bizonyíték arra, hogy a patológia határozza meg egy autoimmun reakció az ízületi szövetek összetevői ellen. Az “immunválasztás” felelőseit azonosították: genetikai érzékenység, abnormális bélpermeabilitás, táplálkozási és életmódbeli tényezők, élelmiszer-allergiák stb. rheumatoid arthritis a klasszikus példa a multifaktoriális betegség.

Bár most már biztos, hogy a genetikai hajlam fontos, nem kétséges, hogy a probléma kialakulásához életmód tényezők szükségesek. Most már biztos, hogy a rheumatoid arthritisben szenvedő betegeknek fokozott béláteresztő képességük van az élelmiszer antigénekre és baktériumokra, valamint a bélbakteriális flóra (dysbiosis) változásaira.

A megváltozott bélpermeabilitás jelentősen hozzájárul a rheumatoid arthritisre jellemző keringő endotoxinok és immunokomplexumok szintjének növekedéséhez. A megnövekedett bélpermeabilitás és dysbiosis is használható, hogy meghatározza a felszívódását antigének élelmiszerekben vagy baktériumok), amelyek nagyon hasonlítanak egyes összetevői az ízületi szövetek, ami egy immunválaszt, hogy, innescatasi ellenáll a belépés az antigének élelmiszerekben vagy baktériumokban), majd végül a megsemmisítési terv, valamint a közös szövetek (ezért beszélünk a patológia auto-immunis).

A bél dysbiosis, az allergia és az élelmiszer-intolerancia ezért minden olyan tényező, amely idővel a probléma kialakulását okozza. Felismerve őket (és kezelni őket) legalább segít csökkenteni a súlyosságát arthritis, még akkor is, ha az autoimmun mechanizmus már kiváltott, javítja az életminőséget azok számára, akik szenvednek tőle.

A Rheumatoid arthritisnek széles körű terápiás megközelítésre van szüksége, amely a patológiai folyamatban részt vevő tényezők csökkentésére, valamint természetesen a gyulladás és a fájdalom ellenőrzésére összpontosít. Csak szintetikus gyógyszerekkel való beavatkozás, mellékhatásokban gazdag, nem eredményez konkrét és hatékony segítséget a betegek számára.

Arthritis hagyományos gyógyszerrel történő kezelése

Arthritis hagyományos gyógyszerrel történő kezeléseA hivatalos farmakológiai megközelítés arthritis esetén valóban nagyon “intenzív”. Tartós és agresszív változatok mellett tüneti nem-szteroid vagy szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (már önmagában is nagyon gazdag a mellékhatások), az úgynevezett “reumaellenes terápia” használják, amely hosszú távon, ha nem az élet. A metotrexát a tipikus példa. Ez egy gyulladáscsökkentő és immunszupresszív szer, amely beavatkozik a gyulladásos phlogosis mögött meghúzódó mechanizmusokba, és megváltoztatja a lefolyását.

A legsúlyosabb esetekben használják, amikor a “könnyebb” gyógyszerek már nem elég. Tény, hogy a mellékhatások sok és ilyen, nem indokolja a gyulladások enyhe közepes súlyosságú; elegendő azt gondolni, hogy magasabb koncentrációban használják, mint a kemoterápia a karcinómák kezelésére.

Az ilyen gyógyszer szedésével kapcsolatos mellékhatások némelyike: máj-és vesebetegség, stomatitis ulcerosa, hányinger, gyomornyálkahártya irritációja, anorexia, vizes hasmenés, hüvelyi vérveszteség, abortusz indukció, stb. Ha úgy gondolja, hogy általában véve az ilyen típusú gyógyszer “az élet” (még akkor is, ha alacsony dózisban), akkor kitalálni, milyen súlyos károkat a beteg szervezet képes szembenézni.

A gyakran használt gyulladáscsökkentő gyógyszerek jellemzői

A gyakran használt gyulladáscsökkentő gyógyszerek jellemzőiAmi a tüneti kezelés, mi is emlékszem a fő jellemzői A gyakran használt gyulladáscsökkentő gyógyszerek. Kortizon: terápiás koncentrációknál nagyon magas antiflogista és immunszupresszív aktivitást mutatnak: gátolják a kapilláris permeabilitást, valamint az exudát kialakulását, valamint gyulladásos és immunmediátorok (citokinek, prosztanoidok stb.) termelését.); gátolják továbbá a neutrofilek aktivitását, a sejtek migrációját és a t és B limfociták termelődését (immunszuppresszív hatás). A leggyakrabban használt molekulák egyértelműen prednizon, prednizolon, metil-prednizolon, dexametazon.

A kortizol származtatott ügyletek mineralocorticoid hatás, ezért a terápiás adag mellékhatásokat, amelyek messze enyhe: alacsony dózisú, glaukóma, koponyaűri nyomásfokozódás, fogazat bél, gyomor-fekély, gyomor vérzés; közepes adag izomkárosodás, fokozott nyomás, sérülékeny bőr, ödéma miatt víz, nátrium-visszatartás, hiperlipidémia, diabetes, eufória, szürkehályog; nagy dózisú hyperglykaemia, folyadék-visszatartás, súlygyarapodás, növekedési retardáció, a csontritkulás, a megnövekedett pihe, akne, gyomorfekély, valamint csökkent immunrendszer védelmét.

F. A. N. S. (a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek mozaikszava): a “prosztaglandinok” nevű kémiai mediátorok szintézisének gátlásával hatnak: ez a hatás mind a farmakológiai aktivitás, mind a számos mellékhatás eredete. Amellett, hogy az ismert következményekkel kezdve az egyszerű hatású, sérülés, fekély, illetve gyomor-bélrendszeri vérzés, thrombocyta aggregáció gátlás, vese ischaemia, általános nephropathia, illetve veseelégtelenség stb., abban az esetben, rheumatoid arthritis azt tapasztalták, hogy a NSAID-ok jelentősen növeli a már magas bél permeabilitása betegek ebben a patológiában.

Ez arra utal, hogy a nem szteroid gyulladáscsökkentők felgyorsítják azokat a tényezőket, amelyek elősegítik a betegség progresszióját, ami még inkább csüggesztővé teszi a használatát, mint más esetekben.

Általában, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a probléma krónikus, és a kezelést folytatni kell “az élet”, ez még többet tartalmaz, mivel feltétlenül szükséges, hogy elkerüljék a gyulladáscsökkentő szintézist, hogy elkerüljék a további bonyolultabbá a szervezet működését, és elkerüljék a gyógyszerek lehetséges mellékhatásait.

Ezért annak fontosságát, hogy rendelkezésre álló egy érvényes természetes alternatíva, hogy együtt a megfelelő életmód, adhat enyhülést a fájdalmas tünetek és merevség kapcsolódó arthritis, hogy elkerüljék, vagy legalábbis csökkenti, a bevitel a káros a szervezetre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *