Hogyan fáj a térd

Hogyan fáj a térd

A térdfájdalom az egyik leggyakoribb probléma, amellyel az emberek meglátogatják az ortopéd irodát. Ezeknek a fájdalmaknak akár 95% át az ízületi gyulladás okozza, amelyet az ízületek kopása okoz. Ez csak ritkán fordul elő rheumatoid arthritis vagy sérülés miatt, amelyben az elülső keresztszalag, meniszkusz vagy más szalagok sérültek.Térd arthrosis, vagy gonartrózis fordul elő egyre fiatal korban hiánya miatt az ellátás az ízületek, mert a túlterhelés, a rossz életmód. Ez a térdízületet tompító porc kopása miatt következik be.A kezdeti tünet az ízületek érzékenysége a hidegre, az időjárásra vagy az ízületek merevségére a mozgás kezdetén.

Később fájdalmat adnak hozzá ami általában közvetlen

Később fájdalmat adnak hozzá ami általában közvetlenTerheléssel fordul elő például a lépcsőn felfelé futva vagy kevésbé szokásos mozgással. Később a fájdalom pihenő módban is megjelenhet.De ezen kívül lehet a térd merevsége, duzzanat, ízületi folyadék kialakulása is.Az ízületi gyulladás és más típusú térdfájdalom közötti fő különbség az, hogy nincs trauma. Bárki, aki elszakad egy ínszalagot vagy megsérül egy meniszkusz, általában pontosan tudja, mikor történt, míg az ízületi gyulladás inkább egy unalmas fájdalom, amely idővel rosszabbodik, azonban egy ideig csökkenhet, és egy idő után újra megjelenhet.

A sérülés által okozott fájdalom is javulhat, de egy bizonyos mozgás általában nem lesz hosszú távú možný.Co segíthet.Ha ez az ízületi gyulladás, akkor jó, ha a súlyára összpontosít, mivel minden extra kilogramm egyszerűen megismerhető. De a mozgás is fontos. Bár az emberek gyakran úgy érzik, hogy éppen ellenkezőleg el kell kerülniük a mozgást, ez nem így van. Csak akkor szükséges, hogy ne terhelje túl a térdeket, hogy ne okozzon még egy izomot is injury.It is tanácsos erősíteni, különösen a quadriceps femoris izom tovább erősíti a térd flexorok a comb hátsó részén.

Meg lehet erősíteni ülő vagy fekvő helyzetben, a kiválasztott gyakorlatot pedig a nap folyamán többször kell elvégezni.Számos tanulmány kimutatta az izometrikus izomerősítés jótékony hatását, mivel az izometrikus ilyen gyakorlatnak nevezik, amelyben az izom hossza nem változik, csak a feszültség változik.Például egy megfelelő gyakorlat. alternatív nyújtás a jobb és a bal alsó végtagok ülő helyzetben, míg a hegy jó, hogy nyúlik az arc felé, hogy elérjék nyújtás az izmok a hátsó borjak. Feszültség alatt minden alkalommal 6-10 másodpercig ellenálljon.

Fokozatosan kisebb terhelést adhat

Fokozatosan kisebb terhelést adhatA lábhoz súlyzók vagy például nehéz cipők formájában.Futás egészséges sok szempontból, de másrészt, ez is kockázatot jelent, mert a lehetséges túlterhelés a mozgásszervi rendszer, valamint a megjelenése a különböző sérülések, különösen a szalagok, szalagok, ízületek.A legtöbb sérülés tavasszal fordul elő, amikor a merev vázizomrendszerrel rendelkező futók hosszú tél után ismét kocognak. Az alsó végtagok ízületei a leginkább stresszesek, főleg a csípő és a térd.

A túlzott vagy egyenetlen terhelés károsítja az ízületeket, ami néha az íngyulladás és az arthrosis megjelenéséhez vezet magyarázza az orvos Michaela Tomanová z.ezért, ha futni szeretne, válasszon olyan cipőt, amelyet kifejezetten futásra terveztek, és jól felszívja a sokkokat. Ha lehetséges, próbáljon többet futni egy lágyabb felületen, például egy sima felületen. atlétikai pályákon vagy az erdőben, mint aszfalt utakon.Futás közben a testünknek meg kell birkóznia a súlyunknál 2-3-szor nagyobb nyomással, így a kemény felületre való lépés nem ideális az ízületeinkhez vagy a szalagokhoz futás közben.

De a rendszeres mozgás határozottan előnyös az ízületek számára. Hála neki, az ízületi kapszula rugalmassága és rugalmassága javul, a környező izmok és szalagok megerősödnek, az ízület stabilabb és tartósabb  tette hozzá Michaela Tomanová.Bár még nincs hatékony gyógymód az ízületi arthrosisra, a fájdalom szabályozható a gyakran rendelkezésre álló gyógyszerekkel vagy gyulladáscsökkentő hatású gyógyszerekkel. De ezeknek a gyógyszereknek a hosszú távú használata számos mellékhatással járhat.Ezután az orvosok azt javasolják, hogy összpontosítson is készítmények közös táplálkozás, öngyógyító folyamatokat.

Bár még nincs hatékony gyógymód az ízületi arthrosisra

Bár még nincs hatékony gyógymód az ízületi arthrosisraA fájdalom szabályozható a gyakran rendelkezésre álló gyógyszerekkel vagy gyulladáscsökkentő hatású gyógyszerekkel. De ezeknek a gyógyszereknek a hosszú távú használata számos mellékhatással járhat.Ezután az orvosok azt javasolják, hogy összpontosítson is készítmények közös táplálkozás, öngyógyító folyamatokat.Az ízületi fájdalom oka lehet A hialuronsav csökkenése is, amelynek feladata az ízületek kenése, a porc rugalmas tartása, a gyulladás megelőzése.

Amint a testben lévő tartalma csökken, a porcok elkezdenek dörzsölni magukat, ami egyre több fájdalmat okoz.A hialuronsav gyakran injekciót közvetlenül a helyén fájdalom, leggyakrabban a térd kloubu.Na ellentétben szájon át, injekció vagy csak a gyógyszer alkalmazása egy orvos. Leginkább három-öt injekcióból álló sorozat, amely szinte azonnal hat. Ez azt jelenti, hogy a hialuronsav mennyisége annyira növekszik, hogy az ízületek szinte azonnal kenni kezdenek, a fájdalom eltűnik. Ez a módszer azonban meglehetősen költséges, egyes esetekben még fájdalmas is mondja Vladimír velebný docens a contipro-tól.

A glükózamin-szulfát az ízületi porc része, amely az ízületi táplálkozás funkcióját végzi. Jótékony hatása van, csökkenti az osteoarthritis által okozott fájdalmat és merevséget. De az embereknek türelmesnek kell lenniük a használat során, hatása csak néhány hét után következik be.Kondroitin-szulfát egy fiziológiai összetevője az ízületi porc emberben, valamint megtalálható a csontok, szaruhártya, bőr, artériás fal. A nyersanyag forrása általában kizárólag állati szövetek, például a marhahús légcsőből, sertés fülből, orrból, valamint cápából vagy bálnából származó porcos gyűrűk cartilage.It célszerű, hogy a glükózamin-szulfát, kondroitin-szulfát együtt, azóta hatásuk kifejezettebb. De ha hat hónapos tanfolyam után nincs jelentős javulás, akkor jobb, ha abbahagyja ezeket a gyógyszereket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *