Magas vérnyomás Ways-hoz csökken a magas vérnyomás természetesen

Magas vérnyomás: Ways-hoz csökken a magas vérnyomás természetesen

Ha van nyomás, lehet, hogy nehéz megérteni, hogy pontosan milyen hatása van az általános egészségre, mivel a magas vérnyomás nem nyilvánvaló tüneteket. De az igazság az, hogy a magas vérnyomás komoly egészségügyi kockázatot jelent, mivel növeli a szívroham és a stroke kockázatát, valamint az aneurizmákat, a kognitív hanyatlást és a veseelégtelenséget. Ezen kívül, artériás hipertónia lehet A halál oka egyes esetekben.

Gyógyszerek ellen magas vérnyomás, másrészt, okozhat mellékhatásokat, mint a lábgörcsök, szédülés, álmatlanság. Túl gyógyszerek vannak természetes módon, hogy lehetővé teszi, hogy csökkentse a magas vérnyomás anélkül, hogy akár egy tablettát. Először is, azonban meg kell győződnie arról, hogy van egy egészséges súlya. A nyomás csökkentéséhez elengedhetetlen, hogy megtartsa a súlyformáját.

Magas vérnyomás: természetes jogorvoslati alacsonyabb magas vérnyomás

Magas-vérnyomás-természetes-jogorvoslati-alacsonyabb-magas-vérnyomásRendszeres testmozgás, vagy akár gyors séta úgy tűnik, hogy ugyanolyan hatékony csökkenti a vérnyomást. A testmozgás segít a szívnek, hogy hatékonyabban használja az oxigént, és biztosítja, hogy ne kelljen olyan keményen dolgoznia a vér pumpálásáért.

A testünk úgy reagál a feszültségre, hogy stresszhormonokat, például kortizolt és adrenalint engedünk a vérbe. Ezek a hormonok növelhetik a pulzust és összehúzhatják az ereket, ami a vérnyomás csúcsát okozza. De a lassú légzés és meditatív gyakorlatok, mint a qigong, a jóga és a tai chi segít kordában tartani a stressz hormonokat és a vérnyomást. Kezdjük reggel öt perccel és este öt perccel.

Kiválasztása gyümölcsök és zöldségek gazdag kálium ajánlott bármilyen vérnyomáscsökkentő program, mondja Linda Van Horn, PhD, RD, preventív orvostudomány professzora a Northwestern Egyetem Feinberg Orvosi Iskola. A kálium segíti a veséket abban, hogy vizeléssel több nátriumot távolítsanak el, a nátrium pedig elősegíti a vérnyomás csökkentését.

Banán nagy forrása a kálium, de vannak más élelmiszerek még gazdagabb a kálium. A burgonya valójában több káliumot tartalmaz, mint a sárga gyümölcs. Az édesburgonya, a paradicsom, a narancslé, a bab, a borsó, a dinnye és a szárított gyümölcsök, például az aszalt szilva vagy a mazsola mellett egyéb jó források.

Alacsonyabb nyomás – válasszon élelmiszerekben gazdag kálium

Alacsonyabb nyomás - válasszon élelmiszerekben gazdag káliumEgyes emberek, mint például az idősek – és a családjuknál korábban magas vérnyomással rendelkezők – nagyobb valószínűséggel kapnak magas vérnyomást, mint mások, mert különösen érzékenyek a sóra. De mivel nem tudhatjuk, hogy valaki veszélyben van-e, mindenkinek kevesebb nátriumot kell fogyasztania, mondja Eva Obarzanek, PhD, táplálkozástudományi kutató a Nemzeti Szív, Tüdő és vér Intézetben.
Mennyi nátrium fogyasztható naponta? Az American Heart Association azt javasolja, hogy a nátrium-bevitel 1500 mg alatt maradjon.

A kakaóban található flavanolok a vérnyomást az erek ellazításával és az áramlás növelésével csökkentik. Az ausztrál kutatás szerint az étcsokoládé rendszeres fogyasztása 5 ponttal csökkentheti a szisztolés vérnyomást, a diasztolés nyomást pedig majdnem 3 ponttal. Természetesen evés csokoládé nem kell, hogy legyen a fő stratégia, hogy csökkentse a vérnyomást, de eszik egy szelet tortát a párt minden bizonnyal nem fáj.

Ismeretes, hogy az alkohol a vérnyomás emelkedését okozza. A bostoni Brigham and women ‘ s Hospital kutatásai szerint az enyhe vagy mérsékelt fogyasztás a nők magas vérnyomásának alacsonyabb kockázatával jár. A mérsékelt fogyasztás szerepet játszhat a szívbetegség megelőzésében is.

A tudósok már régóta vitatkoztak a koffein vérnyomásra gyakorolt hatásáról. Egy 34 vizsgálatot magában foglaló analízis szerint a 200-300 mg koffein átlagosan 8 Hgmm-rel növeli a szisztolés vérnyomást és a diasztolés nyomást 6 Hgmm-rel. És a hatás akár három óráig is eltarthat.

Alacsonyabb nyomás-jobb alvásminőség

Alacsonyabb nyomás-jobb alvásminőségCsökkentheted a magas vérnyomásod, ha iszol egy, kettő, teát. Egy Tufts Egyetem által végzett tanulmány szerint a magas vérnyomású felnőttek mintája, akik naponta három adag hibiszkusz teát kortyoltak, hat hét alatt hét ponttal csökkentette a szisztolés vérnyomásukat.

Egy tanulmány szerint, tartózkodó az irodában több mint 41 óra egy héten növeli a magas vérnyomás 17% – kal. Bár lehet, hogy nem mindig könnyű, hogy ki korán a munka, próbálja kivágni az időt, így lehet menni az edzőterembe, vagy van ideje, hogy szakács egészséges étkezés.

Relaxáló zene segít csökkenteni a vérnyomást. Ezt egy 29 olyan felnőtt bevonásával végzett vizsgálat igazolta, akik már szedtek magas vérnyomás elleni gyógyszereket. Mindegyikük kérte, hogy hallgatni pihentető klasszikus, kelta vagy indiai zene 30 percig egy nap, miközben a légzés lassan. Hat hónappal később a vérnyomásuk átlagosan 4 Hgmm-rel csökkent.

Az alvásminőség kritikus. A hangos, szüntelen zaj egy tünete obstruktív alvási apnoe (OSA), a betegség jellemzi a rövid megszakítások a légzés alvás közben.

És sok alvási apnoe szenvedők is magas aldoszteron, egy hormon, amely növelheti a vérnyomást.

Sőt, becslések szerint az éjszakai apnoe érinti a fele az emberek magas vérnyomás. A horkolás mellett a magas vérnyomás leggyakoribb tünetei közé tartozik a túlzott nappali fáradtság és a reggeli fejfájás.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *