Az azonnali fogyás mindig kockázatos az egészségre

Sokkal tapasztaltabb futók (mint én) pontosan a fogyás miatt kezdtek futni. Hozunk Önnek egy újságcikket a Danas újságból, amely a súlycsökkenés káros hatásairól beszél vegyi készítmények alkalmazásával. 87 kg-tól 75-ig kizárólag futással jöttem. Jelenleg számomra a tökéletes 79. Válassza ki a futást, nem csak a fogyásért, hanem mindenekelőtt az egészségért!

A Modern életmód, a csökkent fizikai aktivitás, az étrend, valamint a genetikai tényezők hozzájárulnak az elhízás gyakori előfordulásához a világon, amely az Egészségügyi Világszervezet figyelmeztetései szerint járványos arányokat vesz fel.

Az Európai Unió országaiban minden második férfi és minden negyedik nő túlsúlyos. Annak érdekében, hogy megoldja ezt az esztétikai és egészségügyi problémát, az elhízott emberek gyakran hiszékenyen elfogadják azt, amit reklámokban szolgálnak nekik. A cél egyértelmű – rövid idő alatt annyi fontot veszít. Természetesen fájdalom nélkül. Mindent kínál-a különböző eszközöktől, amelyek meghúzzák a hasizmokat, a “fogyni”, “olvadni a koleszterint”, sőt szabályozzák az emésztést, a cukorszintet vagy a keringést.

Szinte senki sem gondolja az “azonnali fogyás” egészségügyi következményeit

A” megtakarítási eszközök “és a fogyásra szánt” legújabb felfedezések ” évtizedek óta jelen vannak, és ez többé-kevésbé egyfajta csalás. Az elhízás metabolikus probléma, a súlycsökkentés során gyakran használnak diétás termékeket, amelyek valójában nem. Hatásmechanizmusuk vitatható, ezek a készítmények megzavarhatják a szervezet működését – mondta Vukosava Stefanović, a gyógyszerészeti Alapszövetség gyógyszerésze, mondta Danas.

Szerinte ezt a szegmenst a törvény nem szabályozza, bár ezek a készítmények nem mindig ártalmatlanok. Néhányuk hashajtóként és diuretikumként működik (felgyorsítja a bélmozgást vagy megszünteti a folyadékot), míg mások a növényi összetevők miatt tévesen mindig ártalmatlannak tekinthetők. Sok olyan terméket, amelyet gyógyszerként kell nyilvántartásba venni, étrendi termékekként vagy kiegészítő gyógyszerekként értékesítik. Így például, ha csökkentik a zsírok reszorpcióját, csökkentik a bennük oldódó vitaminok felszívódását is, ami tartós használat során egészségügyi rendellenességeket okozhat – mutat rá Danas beszélgetőpartnere.

Az elhízás olyan rendellenesség, amelyet gyógyszeres kezeléssel kell kezelni, orvos irányítása alatt. Minden kísérlet, hogy lefogy igényel változás szokások, különösen, amikor a mennyiség és az élelmiszer típusa, hanem a fokozott fizikai aktivitás. Ezért kell fogyni a “hosszú távú program” szerint, nem pedig hirtelen. A testsúlycsökkentő termékek önmagukban nem adnak hatást az étrend és a fizikai aktivitás korrekciója nélkül.

A legújabb kutatások megerősítették, hogy mi tűnt valószínűtlennek számunkra – hogy egy személy nem eszik, de nem fogy. Ennek oka az emberi agyban felfedezett mechanizmus, amely megvédi a testet a bomlástól. Más szóval, amikor az éhezésről van szó, az elégtelen tápláléktól szenvedő test védett. Az anyagcsere lelassul, és az energiatartalékokat megtakarítják és lerakják.

Diétás termékek esetében csak a higiéniai helyességet ellenőrzik, nem pedig összetételüket. Néhányuknak valószínűleg vannak olyan összetevői, amelyek nem szerepelnek a nyilatkozatban, például az amfetaminok, amelyek hirtelen fogyást okoznak – beszélgetőpartnerünk rámutat, és hozzáteszi, hogy ezeknek a termékeknek az összetétele, amelyek sajnos negatív hatással lehetnek az egészségre is, ” a gyártó lelkiismeretére maradt. “Csak azért, mert forgalomban vannak, nem jelenti azt, hogy biztonságban vannak.

Idézi a “zsírégetők” példáját a sportolóknak szánt üzletekben

Az efedrint és koffeint tartalmazó termékek együttes használata tilos, mivel ez a kombináció negatív hatással van a szívre, növeli az agressziót és az erőt. Azonban a helyszínek elősegítik az “efedrin nélkül” termékeket, de amelyek “mahuang” – ot (az efedrai növény kínai neve), valamint guaranát tartalmaznak, amely koffeint is tartalmaz. De mivel a testformálás “divatos”, sok fiatal valószínűleg rohanni fog egy ilyen termék megvásárlásához, nem tudva, hogy negatív hatással van a szívre, hanem azt is, hogy senki sem ellenőrzi. Mivel ezek diétás termékek, az egészségügyi és piaci ellenőrzés felelős értük, ezért a készítmény ellenőrzése nem szükséges.

A lakosság testtömege mindenütt növekszik a világon, de a probléma az, hogy nincs olyan párhuzamos fellépés, amely az elhízás növekvő gyakoriságának okait jelezné. Egy nagy-britanniai tanulmány megállapította, hogy egy gyermek, aki naponta egy zsák zsetont eszik, évente öt liter olajat fogyaszt. Így a snackek kidobása gyakran többet segíthet, mint a súlycsökkentő termékek – magyarázza Stefanović.

A tévhit az, hogy a gyógynövénykészítménynek nincs rossz hatása.  Azt állítja, hogy a podubica, egy keserű és nem mérgező növény, amelyet 2000 éve használnak a gyógyításban, amikor nagyobb koncentrációban találtak a testsúlycsökkentő kapszulákbanfranciaországban májműködési zavar (emelkedett transzaminázok) eseteit jelentették a farmakovigilancia központban (mellékhatások).

A kapszulák szedésének megszűnésével a funkció normalizálódott

Később azonban néhány keserű ital bevitelével a negatív hatás ismét megnyilvánult. Így ez a jól ismert és hasznos növény, kapszulákban, más és ismeretlen hatásokat mutatott. Az, AKI a Nemzetközi Gyógyszerészeti Szervezet próbál a “vissza” ezek a termékek (pedig hasonló a kopaszság, vénák, vagy aranyér), hogy a gyógyszertárakban, mert ha ezek befolyásolják az anyagcserét, akkor ellenőrizni kell, valamint regisztrált, mint a gyógyszerek.

Az étrendi termékeket nem szabad olyan gyógyászati tulajdonságoknak tulajdonítani, mint a fogyás, a koleszterinszint csökkentése, a vércukorszint, a vérkeringés javítása. A hosszú távú használat során a túlzott mennyiségű cink zavarokat okozhat a réz koncentrációjában, súlyosabb egészségügyi problémák megjelenésében.

Másrészt polgárainkat nem tanítják arra, hogy jelentsenek mindent, amit isznak, de gyakran titokban tartják az ilyen információkat orvosától vagy gyógyszerészétől. A készítmény összetevőinek kérdése különösen fontos olyan krónikus betegeknél, akik már szednek bizonyos gyógyszereket.

Gyógyszerek, étrend és tevékenység. Az elhízás gyógyszeres terápiája két gyógyszercsoport használatát foglalja magában. Az egyik az éhség és a jóllakottság központjára hat, míg a másik gyógyszercsoport az emésztőszervek szintjén hat, így az elfogyasztott zsírok nem bomlanak le, hanem felszívódnak a szervezetből.

Az étrend és a fizikai aktivitás (valamint az orvos felügyelete) mellett ezek a gyógyszerek a túlsúly csökkenéséhez vezetnek, és jótékony hatással vannak a zsíranyagcserére, a magas vérnyomásra stb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *